Krom Salon Blog - vijesti i novosti

Aromaterapijski pripravci za kućne ljubimce - pse

Datum 14.04.2011   Kategorija: Primjena aroma terapije kod pasaKroz primjenu posebno pripravljenih dermalnih pripravaka za pse uspješno se može tretirati velik broj bolesti i bolnih stanja i smanjiti ili potpuno otkloniti tegobe koje našim ljubimcima te bolesti uzrokuju. U te bolesti spadaju između ostalih: artritis, invazija nametnika, razne ogrebotine i rane, gljivične infekcije kože, bolni zglobovi i mišići, anksioznost, stresna stanja, oslabljeni apetit, oslabljeni imunitet, tegobe povezane s ušima i lošim zadahom iz usta i sl. Tretiranje aromaterapeutskim pripravcima osim dokazane djelotvornosti koju jamči kvalitetom i kombinacijom prirodnih sastojaka također je i veoma ekonomična.

Kućni ljubimci – pogotovo psi u pravilu veoma dobro podnose te na odgovarajući način reagiraju na primjenu pravilno odabranih receptura mješavina eteričnih ulja koja su indicirana za uporabu pri pojedinoj bolesti. Kod nekih bolesti tj. stanja poželjna je primjena uz konzultaciju s doktorom veterinarske medicine.  Za konzultacije i sve što Vas zanima možete nazvati nas nazvati!Životinje i aromaterapija

Datum 09.09.2010   Kategorija: Primjena aroma terapije kod pasaEterična ulja koja se nalaze u različitim dijelovima biljaka (u laticama – ruža, lišću – eukaliptusi, kori – cimetovac, korijenu – vetiver, sjemenkama – kim, citrusnoj kori – limun, smoli – tamjanovac, lukovici – češnjak…) dostupna u prirodi bila su dostupna i životinjskom svijetu. Životinje su intuitivno znale za kojom biljkom i u kojoj situaciji treba posegnuti. Što jesti kod želučanih tegoba, kojim lišćem trljati dlaku kako bi se otklonili nametnici, koje bobice sadrže obilje hranjivih sastojaka, što protivnik ne voli…, pokazatelj je kako životinje imaju gen za fitoaromaterapiju. U elizabetansko doba svaki bi se kućni ljubimac bogatijih vlasnika tretirao skupim, često omamljujućim, aromama poput benzoina, pačulija i bušina.

Nastavi čitatiPrimjena aroma terapije u pasa

Datum 16.07.2010   Kategorija: Primjena aroma terapije kod pasaPoštovani vlasnici pasa, prijatelji Krom Salona!

Na radionici o primjeni aromaterapije u pasa otvorili su nam se neki novi pogledi u odnosu na salon koji predstavljamo. Impresivna je već sama činjenica da su psi davno prije nas ljudi  koristili eterična ulja, jedući travu i valjajući se u njoj, što rade i dan danas.

O primjeni eterićnih ulja, prije ove radionice , nismo znali ništa osim da lijepo mirišu. Opijeni raznoraznim mirisima koji su nas osvajali odlazili smo u specijalizirane prodavaonice aromaterapeutskih sredstava i kupovali proizvode  vodeći se svojim njuhom i savjetom prodavača. Shvatili smo da mirisi jako utječu na naše raspoloženje ali i raspoloženje naših  pasa te smo počeli googlati internetom tražeći nekoga da nam približi to što nas zanima. Na naše oduševljenje pronašli smo radionicu o primjeni aromaterapije u pasa  kod gospodina Saše Radulović. Nakon završene radionice,  primjenjujem sve naučeno  u  njegovanju  i zdravlju dlake i kože pasa u  salonu, a pri tom mislimo na prirodne šampone, regeneratore i sprejeve za kondicioniranje raznih tipova dlake i kože te suzbijanje nametnika (buha i krpelja). Također želimo istaknuti jednu bitnu stvar koju nam je aromaterapija pomogla riješiti u salonu – na potpuno prirodan način postižemo smirivanje  uplašenih  pasa za koje je  šišanje  stresan moment. Stavljanjem  odabranog eteričnog ulja namjenjenog opuštanju u difuzer, koji će raspršiti miris po salonu  inhalirati će se pas i mi ,  što će dovesti do opuštanja i stvaranje ugodne atmosfere za rad. Ovo je prije svega prirodno, jednostavno i funkcionalno.
STR: