Krom Salon Blog - vijesti i novosti

Vučje nasljeđe!

Datum:17.04.2011.   Kategorija Sve i svašta o psima


Psi su potekli od vukova, pa su im tako vukovi u  nasljeđe ostavili i neke svoje navike koje su njima služile za preživljavanje.

Čini mi se da  ta vučja ostavština psima služi da bi u  ljudske živote uveli zabavu.  Na primjer, vukovi kako bi sakrili svoj miris kojim bi uznemirili svoj plijen u lovu, valjaju se po izmetu ili strvinama drugih životinja. Tako i naši dragi mirišljavi ljubimci se znaju “uvaljati” u feces ili strvine drugih životinja. Baš super! Lovinu sigurno nisu uznemirili ali i da jesu nema veze jer hrana ne trči po livadi, za naše ljubimce hrana dolazi iz frižidera, iz vrećice koja šuška ili iz ladice u kojoj stoje pseći kolačići…a ako ste se vi uznemirili nakon što je Floki nabacio malo parfema sa livade- a tko Vam je kriv i između ostalog o ukusima se ne raspravlja! Idemo dalje, ako ste imali priliku gledati štene kako stasa, sigurno ste primjetili ponekad da ukrade Vašu papuču ili cipelu. Ako imate sreće, skužili ste to na vrijeme i spasili stvar. A možda i niste…no u svakom slučaju i to je još jedna vučja baština jer je prema hijerarhiji u čoporu vođa čopora uvijek prvi u  hranjenju i u svemu ostalom. Kada se on najede i ostavi hranu ili bilo što drugo, tada se time mogu poslužiti niže rangirani. Vi ste svoju obuću ostavili, a tko Vam je kriv što ste vođa čopora….

Naravno, naša Lola (Lolitos Banditos) nikad nije kriva za ništa, pa tako ni za zakopavanje hrane svugdje po dnevnom boravku (pod tepih, pod jastuk, pod deku, u rub naslona fotelje, kupaonski tepih tako da fino nagaziš kost bosom nogom kad izlaziš ispod tuša). Naravno, opet je kriv vuk. To u prirodi rade šakali i vukovi. Ta hrana njima  služi  kao rezerva. Meso i druga hrana zbog vlage u zemlji sazrije i fermentira što ju ujedno i čini lakše probavljivom.čemu to služi našoj Lolici  ne mogu dokučiti, hrane ima u izobilju i izgleda poput mladog od medveda, ali ne zbog krzna! A režanje i galama, te situacije na rubu incidenta kojima malo fali da pređu u tučnjavu  gotovo su svakodnevne na našoj livadi i to zbog UHA! Da, uha! Ono fino masno svinjsko uho što se kupi u Zoo Cityju ili Pet Centru Lola i Kudra (Kudritos Banditos) obožavaju i uredno zakopavaju po livadi, a jednom zakopano blago brani se i životom. Tko bi reko da tako mali slatki psi mogu povampiriti zbog uha! Ali mogu, o da! Lajanje. Spavate mirno u svom toplom i udobnom krevetu  kad odjednom…urnebes, zalajala je kujica na susjednom bregu a naša Kudra odmah joj priskače upomoć ( da se sretnu na ulici odmah bi se pokefale, ali kad treba lajati usred noći - stara, nema problema!). Ali to nije sve jer Kudri u pomoć stiže Lola, Loli pomaže susjedov kavalir Medo, Medi pomaže…a ja visim sa plafona i pitam se šta je to bilo. Što god da je bilo to je odraz vučje  uzajamne brige i pomoći u čoporu. Psi su zakon!